Catalunya podrà recuperar les taxes judicials després de l’aval del Constitucional

El Tribunal Constitucional ha avalat el cobrament de taxes judicials per la Generalitat. L’alt tribunal ha rebutjat el recurs que el govern espanyol va presentar contra aquesta mesura, amb la qual la Generalitat preveia recaptar entre 15 i 20 milions d’euros anuals.

 

El TC ha sentenciat que les taxes s’ajusten a la Carta Magna. Els impostos permeten cobrar 120 euros per la prestació de serveis personals i materials de l’administració de justícia a Catalunya.

 

El tribunal descarta que les taxes espanyola i catalana gravin la mateixa cosa. En aquest sentit, argumenta que les primeres es destinen a “l’exercici de la potestat jurisdiccional”, que és exclusiva de l’Estat, mentre que les segones són per a “mitjans i personal” que són competència autonòmica.

 

D’aquesta manera, el Govern podrà tornar a posar en marxa aquestes taxes, que havien entrat en vigor el 2 de maig del 2012, al mateix temps que el govern espanyol ja aplica les que va aprovar. La previsió de la conselleria era de recaptar entre 11 i 12 milions d’euros. En els set primers mesos d’aplicació d’aquests gravàmens, del 2 de maig al 30 de novembre, la Generalitat va recaptar 6,1 milions d’euros.

 

Aquesta Sentència suposa per als catalans el pagament de dues taxes, si ningú hi posa remei; un extrem del tot intolerable que creiem vulnera i dinamita el principi d’igualtat reconegut a la Constitució, constituint un atac flagrant contra el dret dels ciutadans d’accedir a la Justícia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s